Kanada Vize İşlemleri

04 December 2013
Published in Kanada

Kanada VizeKanada öğrenci vizesi üç çeşittir. Bunlar:

1-      Öğrenci Vizesi: Altı ay veya daha fazla eğitim alacak öğrencilerin alması gereken vizedir. S1 olarak adlandırılan vize Kanada havaalanında bulunan yetkililerce verilmektedir. Bu vizeye başvurular Türkiye’ den yapılmaktadır. Havaalanında bulunan yetkiler ülkeye girebileceğinizi onaylamaktadır. Kanada’ dan ayrılma durumunda öğrenci vizeniz son bulur ve tekrar giriş yapmanız durumunda aynı işlemler yapılmaktadır.

2-      Kısa Süreli Öğrenci Vizesi: SX-1 olarak adlandırılan vize altı aydan kısa süreli eğitim almak isteyen öğrenciler için geçerlidir. SX-1 vizesinde pasaportunuza basılan etiket öğrenci vizesi yerine geçmektedir. Havaalanında görüşme yapmanıza gerek kalmamaktadır. Amerika’ yı ziyaret edebilme olanağı sunmaktadır ancak farklı bir ülkeyi ziyaret etmek isterseniz vize başvurunuzda çok girişli vize almanız gerekmektedir.  

3-      Quebec Öğrenci Vizesi (CAQ – Certificat d’acceptation du Quebec): Kanada’ nın Quebec eyaletinde okumak isteyen öğrencilerin Ankara’ da bulunan Kanada Konsolosluğu’ na başvuruda bulunmaları gerekiyor. Quebec için verilen vize Quebec Kabul Sertifikası olarak adlandırılmaktadır. Ancak bu vizeyi almadan önce konsolosluğa esas vize için başvurmanız gerekmektedir.

ALS STUDY olarak vize alma aşamasında ve süreç içerisinde size her konuda destek ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Detaylı bilgi almak için 0212 259 6075 nolu telefon numarasından İstanbul Merkez ofisimizi arayabilir veya web sitemizde yer alan Bilgi İstek Formunu doldurabilirsiniz.

İrlanda Vizesi

04 December 2013
Published in İrlanda

ALS STUDY olarak vize alma aşamasında ve süreç içerisinde size her konuda destek ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Detaylı bilgi almak için 0212 259 6075 nolu telefon numarasından İstanbul Merkez ofisimizi arayabilir veya web sitemizde yer alan Bilgi İstek Formunu doldurabilirsiniz.

İngiltere Vizesi

04 December 2013
Published in İngiltere

İngiltere VizeGENEL ÖĞRENCİ VİZESİ (Uzun Süreli Vize )
Birleşik Krallığa İngilizcenizi geliştirmek için gelmek istiyorsanız İngilizce öğrenimine zaten başlamış olduğunuzu göstermeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde Genel Öğrenci vizesine başvuru hakkınız olacaktır. Yani bu vize türüne başvuru yapabilmeniz için en az Intermediate seviyesinde bir İngilizceniz olmalı ve bunu aldığınız sertifika ile ispatlamalısınız. 6 aydan daha uzun süreli kurslarda öğrenim görmek amacıyla İngiltere’ye gelen uzun dönemli öğrenciler bu vizeye tabi tutulacaklardır. Genel öğrenci vizesi öğrenim görmek istediğiniz kursun süresine göre belirlenecektir. Bu vizeyle öğrenci İngiltere de vizesini uzatabilecek ve haftalık 10 Saat’lik çalışma iznine sahip olacaktır.

Öğrenci vizesi öncelikle 6 ay ve daha uzun süreli programa gitmek isteyenler ve/veya süresi ne olursa olsun bir programdan sonra başka bir programa katılmayı planlayanlar için alınması gereken vize tipidir. Bu vize tipinde değerlendirme TIER 4 adı verilen 40 puanlı bir sistem üzerinden yapılmaktadır.

TIER 4 sisteminde 30 puan okuldan alınacak olan kabul belgesinden ve 10 puan ise yeterli ve kuralına uygun miktarın bulunduğu banka hesabından verilmektedir. Öğrencinin vize alabilmesi için 40 puanın hepsini alması gerekmektedir. Genel Öğrenci Vizesi uzatılabilir bir vizedir. İngiltere’de öğrencilik durumu devam ettiği sürece ilgili kuruma başvurularak vize süresi uzatılabilir. Ayrıca bu vize tipinde öğrencilere haftada 10 saat çalışma izni verilmektedir.

Genel Öğrenci Vizesi için hazırlanması gereken belgeler:
1) VAF3 Başvuru Formu (On-line olarak doldurulacak. Visit- Special Visit - (Special) Student visitor, to study English Language)
2) Appendix 8 Student Visa ek başvuru formu
3) En az 1 yıl geçerli pasaport
4) Varsa eski pasaportlarınız
5) 2 adet beyaz fonlu 45 mm X 35 mm ölçüsünde son 3 ay içinde çekilmiş arkası beyaz fonlu vesikalık fotoğraf.
6) Vize Başvuru Ücreti
7) Eğitim alacağınız kuruluştan CAS kabul mektubu. ALS STUDY tarafından dosyanıza eklenecek.
8) İngilizce bilginizi gösteren B1 düzeyinde belge .(Özel kurs sertifikası, İngilizce eğitim aldığınıza dair Transcript veya var ise TOEFL/IELTS Skoru)
9) Kuralına uygun banka hesabı- Banka hesabında 28 gün kuralı uygulanır.
10) Yurtdışında ki eğitim ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren, o günün hesaptaki miktarını teyit edecek bankanın başlıklı kâğıdına yazılmış, kaşe ve imza atılmış Banka mektubu ve Banka hesap cüzdanları.
11) Bu miktarın gerçekliği, bankadan konsolosluk tarafından teyit edilir. Mektup örneği ALS STUDY danışmanınız tarafından teslim edilecektir.
12) Banka Hesabı ailenize de ait olabilir. Hesap cüzdanlarınızın güncel olması, hesaplarda en az yurt dışında kalacağınız süre boyunca eğitim, yaşam, konaklama ve gidiş – dönüş uçak bileti giderleriniz için yeterli olacak miktarda para bulunması, hesap geçmişlerinin ve hesap hareketlerinin görülmesi, yeni yatmış paranın kaynağının ispatlanması tavsiye edilir.*
13) Banka hesabı aile bireylerinizden birine ait ise Sponsorluk belgesini imzalaması gerekmektedir. Bu evrak ALS STUDY danışmanınız tarafından verilecektir.
14) Çalışanlar için; eğitim süreleri boyunca işyerlerinden izinli olacaklarını belirten şirket yazısı ve beraber maaş bordroları, işe giriş bildirgesi.
15) Şirket sahipleri için Vergi Levhası, İmza Sirküsü, Ticaret Sicil Gazetesi.
16) En son okuduğunuz okula ait mezuniyet belgesi / diplomanız ( hala öğrenci olanlar için yeni tarihli öğrenci belgesi ve transkript)
17) Evli iseniz evlenme cüzdanı
18) 8-18 yaş arası başvurularda Anne ve Babanın noterden alacağı İngilizce Muvafakatname
19) Askerlik terhis / tecil belgesi
20) Nüfus Kayıt Örneği
21) Sabıka Kaydı
22) Varsa gayrimenkullere ait tapular, araba ruhsatı ve kira gelirini gösteren belgeler
23) Tüm Pasaportlarınızın işlem görmüş sayfalarının fotokopileri

İngilizce olarak hazırlanması gereken belgeler danışmanınız tarafından size bildirilecektir.

Amerika Vize İşlemleri

04 December 2013
Published in Amerika

Amerika Vize

Amerika Öğrenci vizesi için hazırlamanız gereken evraklar

1) Pasaportunuz en az 2 sene geçerli olmalıdır.
2) Tüm eski pasaportlar ve işlem görmüş tüm sayfalarının dosyaya eklenmesi gerekmektedir.
3) Son 6 ayda çekilmiş 2 adet 5x5 vesikalık fotoğraf. Arka fonun açık renk olması ve resimde kulakların gözükmesi gerekmektedir. Fotoğrafınızı elçiliğin talep etmiş olduğu 5x5 boyutunda taratarak fotoğrafçınız aracılığı ile ALS STUDY danışmanınıza e-mail ile göndermeniz gerekmektedir.
4) Vize başvuru formlarının eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulması gerekmektedir.
5) 20 $ İş Bankası Amerikan Konsolosluğunun hesabına yatırılıp vize randevusu almak için gerekli olan Pin Numarası elde edilir.0212. 340 44 44 Telefon numarasından vize randevusu alınır.
6) Vize görüşmesine gitmeden önce 160$ TEB Bank'a Amerikan Konsolosluğu hesabına vize ücreti olarak yatırılır.
7) Sevis ücreti olan 200$, internet üzerinden http://www.FMJfee.com kredi kartı ile ödenecektir. Ödendi dekontu konsolosluk tarafından istenmektedir.
8) Amerika'daki okuldan geçerli bir I-20 Belgesi
9) Kurs ücretlerini ödeyebileceğinizi gösteren belgeler
10) Gelirinizi gösteren evrak, örneğin çalışıyorsanız maaş bordronuz
11) Bankadan, bankanın başlıklı kâğıdına o günün hesaptaki miktarını gösteren İngilizce olarak yazı. Bu miktarın gerçekliği, bankadan konsolosluk tarafından teyit edilir. Hesap öğrenci ve/veya ailesi üzerine olabilir.
12) Ailenizin maddi durumunu gösteren evrak, örneğin maaş bordroları
13) Kendinize veya ailenize ait tapular, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
14) Eğer kendiniz veya ailenizden herhangi biri şirket sahibi ise; şirketinizle ilgili evraklar. (Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhanız, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi
15) Aileniz masrafları karşılıyor ise durumu açıklayan bir yazı. Affidavit of Support belge örneği ALS STUDY danışmanınız tarafından teslim edilecektir.
16) Hala öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve tatil dönemi dışında gidiyorsanız okuldan alacağınız izin belgesi.
17) En son Diplomanız, Türkiye'de bir dil kursuna gidilmişse; sertifika ya da dil kursundan bir yazı ve başka kurslara gidilmişse, o kurslara ait sertifikalar Herhangi bir dil yeterlilik sınavına girilmişse (TOEFL, IELTS vb) alınan neticeyi gösteren belge
18) Emniyetten Adli Sicil Kaydı
19) Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
20) Askerlik tecil ya da terhis belgesi
21) Evli iseniz Evlenme cüzdanı fotokopisi
22) Velileri olmaksızın Amerika'ya seyahat eden 16 yaşın altındaki çocuklar, velilerinin seyahat etmelerine izin verdiklerini belgeleyen noter onaylı İngilizce Muvafakatname.
23) DS-160 vize başvuru formları https://ceac.state.gov/genniv
24) Eğer Amerika da yasayan bir tanıdığınız sizin için Sponsor olmuşsa I-134 formu doldurarak, banka hesaplarını sunması gerekmektedir.

İngilizce olarak hazırlanması gereken belgeler danışmanınız tarafından size bildirilecektir.

JoomShaper